Cine este profesorul ideal in opinia elevilor?

Anual peste 100 de tari de pe intreg mapamondul celebreaza educatia in ziua de 5 octombrie pentru rolul sau vital in dezvoltarea civilizatiei si culturii umanitatii.

 

In prezent educatia este in plin proces de reforma pe intreg globul pentru a o adapta la noile cerinte ale societatii, pietei muncii, oportunitatilor si provocarilor avansului tehnologic, dar si noilor generatii care se formeaza intr-un mediu profund diferit comparativ cu timpurile parintilor lor.

Mai toate dezbaterile referitoare la educatie aduc in discutie copiii, cadrele didactice, parintii, sistemul administrativ sau scoala. De cativa ani vorbim de multele si mereu aceleasi neajunsuri pe care le asociem cu sistemul de invatamant care ar trebui sa faciliteze educatia in ansamblul ei, asa cum in alte tari se intampla deja. Insa de prea putine ori ii intrebam pe copii cum ar dori sa fie transformat sistemul care ii formeaza.

 

Intotdeauna ne intrebam elevii si parintii acestora ce parere au despre echipele si profesorii Centrelor VictoriaEdu. Poti citi testimonialele lor aici.

 

Din lucrul cu copiii care vin pentru pregatire la VictoriaEdu Center, am putut observa ca momentele memorabile pentru ei sunt construite in jurul unui profesor pe care l-au indragit foarte mult. Pentru cei mai multi dintre elevii de gimnaziu si liceu, asimilarea materiei este foarte mult influentata de modul cum este perceput profesorul, unii elevi ajungand sa identifice materia cu persoana care o preda. Acest gen de situatie poate conduce fie la acumularea de lipsuri la materia respectiva pe fondul unei antipatii, fie la rezultate foarte bune pe fondul simpatei pentru pentru profesorul respectiv.

Te invitam sa ne cunosti, in unul dintre Centrele VictoriaEdu. Alege-l pe cel mai apropiat de tine prin click aici si programeaza o testare gratuita pentru a afla problemele reale cu care se confrunta copilul tau la materiile scolare.

 

Preocupati constant de ceea ce gandesc copiii care vin la sedintele de meditatii sau la cursurile sustinute de VictoriaEdu Center, am stat de vorba cu elevii nostri si va prezentam cateva pareri despre portretul profesorului ideal pentru copiii nostri:

  • “As vrea ca profesorii sa fie amabili, glumeti, tineri, sa nu fie morocanosi si ursuzi, sa fie tot timpul fericiti si noi sa ne bucuram de asta” (Marin M., clasa a IV-a)
  • “Eu cred ca profesorul cu care lucrezi trebuie sa fie calm, inovator, sa ne faca sa intelegem fiecare exercitiu, optimist, sa ne povesteasca lucrurile care ne-ar putea ajuta in viata, sa ne dea putine teme, daca s-ar putea.” (Cristiana, clasa a VI-a)
  • “Profesorul care-mi place este cel care stie sa explice cu calm, care sa se poarte frumos cu mine. Acesta este un profesor bun.” (Alexia S, clasa a V-a)
  • “Un profesor de care sa-mi aduc aminte cu drag dupa scoala ar trebui sa fie rabdator si intelegator, pacifist, care sa-ti dea impresia ca face echipa cu tine, sa nu puna etichete si sa nu le mai schimbe indiferent de efortul elevilor.” (Nicoale M., clasa a VIII-a)
  • “Pentru mine profesorul ideal este unul care are simtul umorului, e amuzant, interactiv, nu tipa, este rabdator si preda pe intelesul tuturor din clasa.” (Radu A., clasa a VIII-a)
  • “Cred ca profesorul de care-ti aduci aminte mereu este cel care iti devine prieten. Incepi prin a-i spune “dvs” si termini prin a face glumite despre mici amanunte din viata ta. Este o descoperire si o apreciere reciproca. Totul este mai usor cu un astfel de profesor.” (Livia E., clasa a XII-a)
  • “Profesorul cu adevarat bun este acela, care prin modul sau de a preda si a fi, reuseste sa ii atraga pe elevi sa invete cu drag respectiva materie” (Ana S., clasa a XII-a)

 

Profesorii nostri, oameni dedicati, pasionati de vocatia lor, au rezultatele asteptate si mare este bucuria lor cand elevii mentin o legatura de prietenie cu ei si dupa terminarea pregatirii la VictoriaEdu Center.

 

Se spune ca natura ne aseamana si educatia ne deosebeste (Confucius). Cu totii stim si suntem de acord ca pentru fiecare individ educatia de calitate reprezinta cheia unei reusite profesionale. Aceasta, la randul ei conduce la o calitate ridicata a nivelului de trai.

 

La VictoriaEdu Center copiii sunt indrumati inca de la inceput de specialistii psihopedagogi prin tehnici specifice pentru a-si identifica obiectivele pe termen scurt si lung, sunt sprijiniti sa-si descopere abilitatile si sa opteze pentru o viitoare profesie care sa se potriveasca cu personalitatea fiecaruia.

De asemenea, la cursurile de Dezvoltare Personala (Orientare Vocationala, Managementul Invatarii si Leadership) din Centrele VictoriaEdu copilul tau va primi indrumare si ajutor in problemele cu care se confrunta: fie alegerea liceului, facultatii sau a unei cariere, fie gasirea motivatiei de a invata, fie identificarea stilului propriu de invatare si crearea unui plan adaptat nevoilor si abilitatilor sale.

 

Pregatirea viitorului de succes al copilului incepe din anii de scoala. Impreuna, parinti si profesori, le putem oferi elevilor oportunitatile educationale si mediul de care au nevoie pentru devenirea lor in adulti capabili si increzatori in fortele proprii.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.