Concursuri Matematica

 

Fie ca ne dam seama sau nu, matematica este din ce in ce mai importanta in era tehnologica actuala, aplicatiile acesteia depasind cu mult domeniul in sine.

 

Matematica transformata intr-un mod de gandire inca din gimnaziu si liceu reprezinta poarta de acces catre locuri de munca bune si cariere profesionale performante, pentru ca ofera instrumente de procesare, analiza si sinteza a ideilor, situatiilor si provocarilor pe care elevii le vor intalni in viata.

 

Centrele VictoriaEdu continua sa vina in ajutorul elevilor prin dezvoltarea abilitatilor necesare pentru o cariera de succes. In Centrele VictoriaEdu din Bucuresti se organizeaza a patra editie a Concursurilor de Matematica pentru elevii de gimnaziu si liceu in 2020: MatPractik si MatExpert.

 

Concursurile de matematica sunt recunoscute pentru cinci beneficii principale, a caror valoare depaseste domeniul matematicii:

  • dezvoltarea creativitatii si a gandirii laterale prin intermediul rezolvarii de probleme;
  • modalitate captivanta pentru copii de a-si descoperi si cultiva talentul matematic prin prisma aplicatiilor sale;
  • schimbarea perceptiei elevilor cu privire la matematica (materie dificila, plictisitoare, care nu exercita creativitatea);
  • formarea si testarea abilitatilor de a reactiona si rezista la esec (miza nefiind atat de mare, ca in cazul examenelor nationale);
  • satisfactia victoriei dupa un efort concentrat.

 

In plus, concursurile de matematica au puterea de a motiva elevii sa isi exploreze si sa isi extinda capacitatile dobandite in scoala. Intr-un mediu din ce in ce mai competitiv, sunt avantajati cei care invata din timp sa gestioneze deopotriva succesul si esecul, fiind increzatori in propriile forte si mereu deschisi la a invata din orice situatie prin care trec.

 

Viitorul copiilor se construieste in prezent, mereu in pas cu dezvoltarea continua a lumii in care traim – ceea ce face mai importante abilitatile dobandite care ii vor ajuta sa invete permanent pe parcursul vietii si sa se adapteze cu usurinta la schimbarile din viitor.

 

Concursurile de Matematica organizate de Centrele VictoriaEdu ofera elevilor un cadru benefic si captivant in care acestia isi pot redescoperi placerea rezolvarii de probleme (fie ele si matematice), isi pot dezvolta o gandire analitica bazata pe intuitie, creativitate, simt practic si imaginatie.

 

Va asteptam la cea de-a patra editie a concursurilor de matematica (2020) – MatExpert si MatPractik!

 

Concursuri Matematica

Meditatii

Simulari Examene Nationale

 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.