Leadership

Cursul de Leadership organizat de Centrul VictoriaEdu Lujerului (Bucuresti) este special conceput pentru elevii de gimnaziu si liceu astfel incat acestia sa obtina informatiile necesare pentru a sti cum sa se comporte fata de ei insisi si fata de ceilalti pentru a-si construi un viitor de succes, atat in viata personala, cat si in cea profesionala.

 

Parerile sunt impartite in ceea ce priveste abilitatile de leadership. Unii considera ca ne nastem lideri, altii sustin ca anumite situatii din viata noastra ne pot determina sa devenim leaderi, in timp ce o a treia categorie afirma ca ne putem pregati sa devenim lideri. Noi credem cu tarie ca fiecare copil este un leader care are nevoie sa isi dezvolte propriul stil de leadership prin cunoasterea de sine si intelegerea rolului alegerilor sale in viitorul pe care si-l doreste.

 

Copiii nostri traiesc intr-o lume in care abilitatile de leadership au devenit o necesitate. Fie ca ne referim la modul in care ne traim vietile sau cel in care ne construim cariera profesionala, abilitatile de leadership sunt cele care ne ajuta sa construim o relatie sanatoasa si pozitiva cu noi insine si cei din jurul nostru, o sursa de incredere si evolutie continua, in baza careia putem transforma planurile si dorintele de viitor in realitate.

 

Copiii nostri sunt permanent bombardati cu informatii intr-o etapa a vietii lor in care sunt foarte influentabili, devenind o provocare sa isi identifice propriile nevoi, valori si dorinte. Este important sa le oferim instrumentele necesare pentru a intelege rolul si a folosi cu succes puterea limbajului, oportunitatile esecurilor, increderea in fortele proprii si valoarea unui caracter frumos.

 

Cursul de Leadership oferit de centrele VictoriaEdu se adreseaza copiilor de gimnaziu si liceu, fiind structurat astfel:

 

Lectia 1 – Fa o diferenta

Elevii vor intelege importanta limbajului si puterea cuvintelor, dar si modalitatile prin care pot face o diferenta pozitiva in cercul de colegi sau prieteni atunci cand apar situatii tensionate (bullying).

 

Lectia 2 – Esecurile pot conduce la succes

Elevii vor intelege importanta esecului in obtinerea succesului, dar si modalitati prin care pot invata din toate experientele prin care trec pentru a deveni mereu mai buni.

 

Lectia 3 – Imaginea de sine

Elevii vor intelege importanta dezvoltarii unei imagini de sine sanatoasa pentru viitorul lor, dar si felul in care aceasta determina relatiile cu cei din jurul lor.

 

Lectia 4 – Caracterul

Elevii vor intelege importanta alegerilor zilnice in formarea caracterului lor, dar si felul in care acesta devine catalizatorul viitorul lor.

 

Cunostintele dobandite la Cursul de Leadership ii ajuta pe copii sa isi dezvolte discernamantul, gandirea critica si sa faca alegeri care ii vor ajuta sa se dezvolte armonios, sa devina increzatori in fortele proprii, sa se simta impliniti si motivati pentru a folosi anii de scoala cu folos pentru acel viitor de succes pe care si-l doresc.

 

Teme abordate:

 • Curajul – cum se cultiva si cum se foloseste;
 • Cuvintele – cum se folosesc pozitiv pentru a te ajuta pe tine si pe ceilalti;
 • Increderea in sine – cum sa devii increzator in tine si in relatiile cu ceilalti;
 • Moralul – cum te poti ajuta pe tine si pe ceilalti;
 • Esecul – primul pas pe drumului catre succes;
 • Imaginea de sine – cum dobandesti o imagine de sine sanatoasa;
 • Caracterul – ce anume il determina si cum poate fi modelat pozitiv;

 

Abilitati dobandite:

 • Intelegerea puterii cuvintelor si rolul acestora in relatia cu noi insine si cu ceilalti;
 • Intelegerea esecului ca fiind parte a procesului de construire a succesului;
 • Intelegerea conceptului de imagine de sine si gestionarea acesteia in mod pozitiv;
 • Intelegerea felului in care modeleaza caracterul si deprinderea auto-disciplinei pentru a face alegeri pozitive in acest sens.

 

Cursurile de antreprenoriat sunt coordonate de Monica Aluas, fondatorul VictoriaEdu Lujerului, si se desfasoara in grupe de 8-10 elevi (in functie de varsta lor). Cursurile sunt deschise participarii tuturor elevilor de gimnaziu si liceu.

 

Pentru a inscrie copiii (elevi clasele 5-12) la Cursul de Leadership – click aici.

 

Cursuri Dezvoltare Personala

Cursuri de Programare pentru Copii

Cursuri Limbi Straine Copii

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.