Simularile VictoriaEdu – Examenele de Evaluare Nationala si BAC

Simulari Evaluare Nationala si BAC organizate de VictoriaEdu

Se apropie cu pasi rapizi examenele de Evaluare Nationala si BAC. Suntem pregatiti? Vom trece cu bine examenele?  Cum vor fi subiectele?

Este foarte importanta starea copiilor atunci cand intra in sala de examen. Ei trebuie sa treaca peste emotiile si temerile de moment pentru a se putea concentra pe rezolvarea subiectelor.  Mai mult decat atat, trebuie sa isi organizeze strategic rezolvarea subiectelor pentru a obtine rezultate cat mai bune.

Centrele VictoriaEdu organizeaza in perioada anului scolar mai multe serii de simulari Evaluare Nationala si BAC.

Din experienta anilor trecuti, copiii care au participat la simularile organizate de centrul nostru au obtinut rezultate mai bune cu 1,5 – 3,5 puncte fata de copiii care nu au participat la simulari. Salturile semnificative au fost realizate de copiii care nu stapaneau foarte bine materia si simularile i-au ajutat sa-si invinga teama de a sustine un examen si sa-si eficientizeze procesul final de pregatire. Copiii buni si foarte buni care au participat la simulari au invatat cum sa abordeze examenele si au obtinut punctajele maxime posibile.

I-am intrebat pe elevii din clasele a VIII-a si a XII-a care au venit la prima serie de simulari organizata de VictoriaEdu, ce parere au despre simulari.

Iata cateva dintre raspunsurile primite:

  • Am inteles ce asteptari sunt si ce reguli vom avea la examen. Sunt mai linistita acum.” (Alexandra)
  • Am vazut acum cat de pregatiti suntem si ce mai avem de rezolvat pana la examene!” (Miruna, Stefan si Costiana)
  • Aveau dreptate profesorii nostri: la inceput aveam mari emotii, dar cand am inceput sa rezolvam subiectele, mi-au trecut.” (Andreea si Cristian)
  • A fost super bine pentru ca abia acum am inteles de ce e important sa ne facem un plan de rezolvare a subiectelor!”(Miruna si Calin)

Dincolo de verificarea nivelului cunostintelor, cu ocazia simularilor purtam discutii cu elevii si ii indrumam cum sa gestioneze examenul pentru a obtine rezultate cat mai bune.

Iata cateva dintre sfaturile profesorilor VictoriaEdu:

  • Citeste cu atentie toate subiectele. Priveste lucrarea in ansamblul ei, nu te repezi sa rezolvi exercitiile pe care crezi ca le stii foarte bine imediat ce vi s-a permis sa rezolvati exercitiile, exista riscul sa faci greseli tocmai din cauza faptului ca te grabesti.
  • Stabileste ordinea in care vei rezolva subiectele, noteaza ordinea pe ciorna si pe masura ce le rezolvi, taie numarul subiectului rezolvat.
  • Stabileste ce subiecte vei rezolva pe ciorna si ce subiecte vei rezolva direct pe foaia de examen. Ai grija sa consideri un timp necesar transcrierii subiectelor de pe ciorne.
  • Nu pleca inainte de finalul timpului de lucru. Daca ai terminat mai devreme, foloseste timpul ramas pentru a o ultima verificare a exercitiilor pe care le-ai facut.
  • Nu te bloca pe un anumit exercitiu. Acorda maxim 10 minute pentru gasirea ideii de rezolvare. Daca nu reusesti, treci mai departe. In cazul in care vei mai avea timp disponibil spre finalul examenului, cand ti-au mai trecut emotiile, poti sa revii la acest exercitiu si s-ar putea sa fii surprins cat de repede gasesti ideea de rezolvare.

Trebuie sa fim alaturi de copiii nostri in aceasta perioada dificila pentru ei. Increderea in fortele proprii si pregatirea temeinica ii vor ajuta sa obtina rezultate bune.

Te asteptam in Centrele VictoriaEdu pentru noile serii de simulari la examenele de Evaluare Nationala si BAC. In acest fel elevii se vor obisnui cu regulile derularii examenelor, testeaza capacitatea de a rezolva subiectele, cum se incadreaza in timpul avut la dispozitie, vad unde au intampinat probleme sau unde mai trebuie sa insiste pentru a fi pregatiti pentru ziua examenului.

Succes tuturor elevilor!

Echipa VictoriaEdu Center

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.