Top 10 aplicatii mobile gratuite pentru elevi

Top 10 aplicatii mobile gratuite pentru elevi

Copilul tau petrece prea mult timp pe telefonul mobil?  Nu este neaparat un lucru rau, daca foloseste aplicatii ce il ajuta sa se dezvolte si sa invete cu spor. Noile tehnologii sunt extraordinare atat timp cat le folosim pentru scopuri intelepte.
Iata top 10 aplicatii mobile gratuite foarte utile pentru elevi – daca esti de acord cu ele, le poti recomanda si copilului tau. Cu siguranta va avea o noua perspectiva asupra scolii, poate chiar mai mult spor la invatat.

1. Duolingo

Elevii care sunt pasionati de limbi straine, pe langa studierea acestora la scoala si in centrele specializate, au un ajutor complementar acestora si in lumea aplicatiilor online.
Duolingo iti ofera cursuri de limbi straine (Engleza, Franceza, Spaniola, Germana, Italiana, Chineza etc.) pentru orice nivel. Nivelul este testat prealabil, urmand ca lectiile sa porneasca de la acel rezultat. Cursurile sunt interactive, cu imagini, pronuntie de cuvinte sau diverse jocuri. Aplicatia iti poate traduce si orice texte in limba aleasa.
Aplicatia ne-a fost recomadata de Dan D., cursant care s-a pregatit la limba engleza in cadrul centrului VictoriaEdu Victoriei si a obtinut certificarea Cambridge nivel C2-Proficiency (CPE).

Se poate downloada de pe: ITUNES  si  GOOGLE PLAY

Daca iti doresti totusi pentru copilul tau un suport ceva mai mare in invatarea limbilor straine, inscrie-l la unul dintre cursurile disponibile in Centrele VictoriaEdu: limba engleza, limba franceza, limba germana, limba spaniola.

 

2. PhotoMath

Atunci cand elevul isi face temele la matematica se poate bloca la anumite exercitii. PhotoMath, o aplicatie inovatoare, iti explica cum se rezolva exercitiile. Tot ce trebuie sa faca este sa indrepte camera telefonului spre problema, aplicatia o scaneaza si ii ofera raspunsul final, dar cel mai important –  explicatia pas cu pas a rezolvarii.
Aplicatia poate ajuta copiii sa invete matematica tocmai pentru ca le explica metoda de rezolvare. Insa daca o va folosi doar pentru a copia rezultatul si a scapa mai repede de teme nu va mai invata efectiv cum sa rezolve problemele si va avea rezultate slabe la lucrari, teze si examene.

Se poate downloada de pe: ITUNES, GOOGLE PLAY

Iar pentru cei ce au probleme la matematica pe care aceasta aplicatie nu le poate solutiona ii invitam sa afle mai multe detalii despre pregatirea la matematica oferita in Centrele VictoriaEdu.

 

3. Forest

Unii elevi isi pierd concentrarea foarte repede atunci cand invata sau isi fac temele. Forest este o aplicatie mobila care te ajuta sa stai departe de telefon in timp ce inveti si sa iti urmaresti progresul. Foarte utila celor care ce au nevoie de un impuls pentru a ramane concentrati in timpul studiului. Astfel, pentru fiecare perioada de timp in care ai invatat sau lucrat fara alte distractii, se ”planteaza” un copac digital. Copacii se adauga la “padurea” digitala pe care o poti distribui prietenilor.
O aplicatie pe care o recomandam cu drag tuturor elevilor si, de ce nu, si adultilor. Ne ajuta foarte mult sa ne eficientizam timpul dedicat invatarii si vom avea mai mult timp pentru restul activitatilor zilnice.
Se poate downloada de pe: ITUNES, GOOGLE PLAY

 

 

4. History: Maps of World

Uneori poate deveni dificil sa retii multe date exacte la materii precum istoria. Aplicatia History: Maps of World reprezinta un ajutor in acest sens, punand la dispozitie harti din trecut si prezent astfel incat elevii sa poata vizualiza cum anumite evenimente istorice importante au dus la schimbarea frontierelor in timp.
O aplicatie foarte interesanta si educativa prin care elevii vor descoperi ca modul in care este impartita lumea acum este o consecinta a modului in care oamenii si natiunile au actionat in anumite momente din trecut. Cu siguranta lumea viitoare va fi o consecinta a modului in care oamenii si natiunile vor actiona si de acum incolo. Cunoasterea trecutului  va ajuta elevii sa participe activ la modelarea viitorului, asa cum il vor dori ei.
Se poate downloada de pe: ITUNES

 

5. Dropbox Mobile

Elevii moderni – au de salvat, trimis si pastrat multe fisiere si documente, in special in cazul proiectelor de grup in care ai nevoie ca informatiile sa fie distribuite repede si usor.
Aplicatia Dropbox ii ajuta sa se organizezi mai bine, sa aiba toate informatiile la un loc si sa trimita pana la 2 GB de documente, fotografii si video-uri, totul intr-un singur loc securizat.
Se poate downloada de pe: ITUNES , GOOGLE PLAY si Microsoft

 

 

6. Dictionary.com

Aplicatia Dictionary.com face exact ceea ce ii sugereaza numele. Este un fel de dictionar englez de buzunar in care se poate cauta orice cuvant pentru definitii si sinonime. Aplicatia are chiar si o harta regionala in care se poate vedea ce alte cautari s-au mai facut in zona. Si poate cea mai buna parte este ca  ii ajuta pe elevi sa invete cate un cuvant nou pe zi, astfel dezvoltandu-si vocabularul si capacitatea de exprimare in engleza.
Se poate downloada de pe: ITUNES si GOOGLE PLAY

 

 

7. Triviador Romania

Unul dintre cele mai rapide si placute moduri prin care elevii invata este jocul. Triviador Romania este un joc in care raspunzi la intrebari de cultura generala din varii domenii, cucerind teritorii si atacand castele. Astfel iti poti testa cunostintele si deprinde altele noi.
Fiind un joc cu acoperire internationala, traducerea in limba romana lasa putin de dorit, exista cam multe greseli gramaticale dar, cu toate acestea, ramane o aplicatie  interesanta in care elevii vor afla lucruri noi si juca impreuna cu colegii si prietenii lor. Greselile gramaticale din aceasta aplicatia ne arata de ce trebuie sa invatam sa scriem corect.
Se poate downloada de pe: ITUNES si GOOGLE PLAY

 

 

8. My Study Life

Aplicatia My Study Life este cat se poate de utila pentru elevii ce ar vrea sa fie mai organizati, dar intr-un mod distractiv si usor. Aceasta ii ajuta pe elevi sa tina evidenta programului zilnic, saptamanal si lunar, orarul, datele cu teste sau diverse examene. Posibilitatea de a seta coduri de culori pentru diverse materii sau cursuri, face calendarul cu atat mai usor de citit.
Cere destul de multe detalii  pentru setarea contului, insa  merita incercata, poate vi se potriveste.
Se poate downloada de pe: ITUNES, GOOGLE PLAY, Microsoft

 

 

9. Evernote  

Daca inainte elevii aveau oracole sau caiete speciale pentru orice fel de notite, acum, elevii moderni sunt atrasi de altfel de activitati, mai moderne. Evernote este una dintre cele mai populare aplicatii pentru luat notite in randul tinerilor.
In plus, pe langa notite, poti face liste, memento-uri, sa atasezi orice document, fotografie sau link, sa desenezi in documente, sa iti creezi agende, etc. Cel mai util este faptul ca aplicatia poate fi accesata de pe orice dispozitiv (laptop, telefon, tableta, etc).
Se poate downloada de pe: ITUNES si GOOGLE PLAY

 

 

10. Tiny Scanner

Intr-o lume moderna in care totul se intampla foarte repede, elevii au nevoie sa distribuie informatiile usor si repede. Un scanner de buzunar prin care poate distribui pagini din carti, manuale sau caiete colegilor in cateva minute prin intermediul telefonului devine cat se poate de util.
Tiny Scannes este o aplicatie care ajuta elevii sa scaneze documente pentru a le transforma in PDF-uri cu ajutorul camerei foto de la telefon.Un adevarat scanner portabil!

Se poate downloada de pe: ITUNES, GOOGLE PLAY

Multumim pentru preluare one.ro, evz.ro, dcnews.ro, centrulde.parenting.ro, cluju.ro.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.