3 criterii importante in alegerea unui centru privat de educatie

3 criterii importante in alegerea unui centru privat de educatie

Alegerea unui Centru privat de Educatie (meditatii) pentru copilul tau este o decizie care influenteaza considerabil succesul acestuia atat la scoala, cat si in viata. Aspecte precum locatia, calitatea centrului, modalitatea de masurare a rezultatelor obtinute, materiile predate, nivelul de pregatire al profesorilor si psihologului fac ca procesul de selectie sa ceara mult timp si atentie.
Competenta ridicata a centrului ales trebuie sa fie completata de o atmosfera propice care sa fie sustinuta atat de profesori, cat si de parinti deopotriva. In acest sens, Catalin Dicu, Fondator al centrului privat de educatie da Vinci, subliniaza ca este important „sa ne pregatim copiii sa-si poata desena si construi viitorul, sa-si descopere vocatia si sa fie mandri de realizarile lor”.

Pentru a fi sigur ca programul de educatie ales asigura o dezvoltare armonioasa si de durata copilului tau, este recomandat sa fii atent la trei criterii importante inainte de a lua o decizie:

1. Modul in care profesorii interactioneza cu copiii

Activitatea de predare desfasurata de profesori presupune mai mult decat transmiterea unor informatii. Modul in care notiunile sunt explicate copiilor poate face diferenta dintre o nota de trecere si performanta. Un profesor care ajuta elevii sa se dezvolte trebuie sa ii faca pe copii sa se simta in largul lor, sa tina cont de personalitatea si stilul de invatare specific fiecaruia, sa-i incurajeze sa puna intrebari si sa-i ghideze sa gaseasca singuri raspunsurile. Acolo unde se constata prezenta unui stil de invatare mecanic, profesorii trebuie sa obisnuiasca copiii sa inteleaga intr-un mod logic notiunile predate.

2. Aplicarea unei metodologii educationale specifice

Pe langa pregatirea si implicarea profesorilor, potentialul copilului tau este maximizat de metoda specifica fiecarui centru. Tinand cont de Programele Scolare Nationale, pe clase si discipline, Metoda da Vinci urmareste cresterea performantei scolare a cursantilor sai prin implementarea unui numar de patru pasi in procesul de educatie: (1) evaluarea initiala a cunostintelor si stilului de invatare; (2) dezvoltarea planului personalizat de instruire, (3) instruire (prin asimilare, exersare si autoevaluare) si (4) validare prin evaluarea constanta a rezultatelor.

3. Bucuria si zambetul copiilor

Calitatea predarii si atmosfera propice invatarii se reflecta cu usurinta in comportamentul si atitudinea copilului pe tot parcursul procesului de pregatire. Rezolvarea completa si corecta a temelor, corpul orientat si aplecat catre profesor, curajul de a pune intrebari si de a spune unde nu intelege, alaturi de zambetele spontane, sunt semne ca un elev se simte in largul lui si ca invata cu bucurie.
Tu de ce criterii tii cont in alegerea centrului de meditatii pentru copilul tau?

 

In toate Centrele VictoriaEdu pregatirea pentru un viitor de succes este personalizata pentru fiecare elev. In toate pachetele de meditatii, oferim gratuit evaluare initiala a cunostintelor, a stilului de invatare, a personalitatii si sedinte de orientare vocationala pentru parinti. Oferim elevilor ce ne calca pragul oportunitati educationale complete. Astfel, acestia se pot inscrie si la unul dintre cele trei cursuri de Dezvoltare Personala pentru copii: Curs Orientare Vocationala, Curs Managementul Invatarii sau Curs Leadership.