Practicarea sporturilor (jocurilor) de echipa in cadrul societatilor umane determina:
1- Dezvoltarea spiritului de echipa – intelegerea rolurilor componentilor echipei in planificarea si realizarea strategiilor, tacticilor si planurilor stabilite inainte si pe parcursul jocului impreuna si sub indrumarea capitanului si antrenorului, abilitati si deprinderi care sunt necesare in dezvoltarea membrilor societatii incepand cu activitatea scolara, continuand cu activitatile profesionale si recreationale.
2- Respectare regulilor sociale si ale jocului, organizatorii si arbitrii avand un rol esential in comunicarea si implementarea acestora, conditii esentiale pentru educarea membrilor societatii in acceptarea, asumarea si aplicarea valorilor COOPERARE, RESPECT si FAIR PLAY. Independenta arbitrilor trebuie sa fie asigurata de catre organizatori si presupune resurse independente sau impartiale de finantare a remuneratiei acestora.
3- Crearea si intarirea sentimentului de apartenenta la comunitate prin recunoasterea, sustinerea si asumarea simbolurilor locale, regionale, nationale: culori, sigle, embleme, steaguri, sloganuri, denumiri, imnuri, etc.
4- Modelarea mediului necesar descarcarcarii pozitive si controlate a energiilor, tensiunilor si emotiilor comunitare.
5- Interactiune sociala a membrilor societii: sportivi, parinti, suporteri, organizatori, companii private/publice, organizatii, servicii publice, si autoritati locale.
6- Modalitate de promovare a membrilor societii: sportivi, parinti, suporteri, organizatori, companii private/publice, organizatii, servicii publice, autoritati locale, etc.
7- Recunoasterea sociala a activitatii si performantelor sportivilor si antrenorilor.
8- Catalizator pentru alte activitati economice conexe: transport, cazare, echipamente, materiale promovare sau publicitare, etc.
9- Promovare regionala/nationala a comunitatilor locale si activitatilor acestora prin expunerea media realizata de televiziuni locale/nationale, posturi de radio locale/nationale site-uri specializate, retele sociale.
10- Aplicatie practica pentru educarea, intelegerea si aplicarea sistematica a ciclului sportiv anual necesar imbunatatirii continue a activitatilor desfasurate de orice persoana sau entitate economica sau non-profit: Planificare, Realizare, Verificare, Actiune, ciclu care permite si determina o competitie pozitiva pentru obtinerea performantelor si imbuntatirea continua a acestora:
Sport: antrenament >> invins >> antrenament >> invingator >> antrenament >> invins >> antrenament >> invingator
Viata: munca >> esec >> munca >> succes >> munca >> esec >> munca >> succes
Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.