6 Beneficii pe care le primesti doar la Meditatii VictoriaEdu

6 Beneficii pe care le primesti doar la Meditatii VictoriaEdu

 

Noi parintii discutam frecvent despre neajunsurile sistemului de educatie romanesc. Intr-o lume perfecta meditatiile nu ar fi o necesitate, insa din pacate copiii se confrunta cu multe probleme la scoala.

 

Atunci cand observi semnele de avertizare la copilul tau (stres, anxietate, evitarea temelor, teama de lucrari de control sau de a fi scos la tabla, note slabe, chiul) inseamna ca acesta are nevoie de ajutor.

 

In aceste situatii, este rolul parintelui sa gaseasca cea mai buna solutie. Este o alegere complicata pentru ca trebuie sa iti pui increderea intr-un strain caruia ii incredintezi viitorul copilului tau.

 

Suntem parinti si intelegem foarte bine ezitarile si nesfarsitele intrebari pe care le avem noi toti intr-un astfel de moment. Incepem sa intrebam in stanga si dreapta pentru a gasi o solutie “verificata”, cautam pe internet comentarii despre anumiti meditatori sau centre de meditatii…

 

Stim cum este pentru ca si noi am trecut prin aceeasi experienta. Am creat conceptul VictoriaEdu tocmai pentru a oferi copiilor exact ceea ce au nevoie si a oferi parintilor o solutie de incredere si cu rezultate.

 

Daca ai timp, poti afla si 5 lucruri care ne diferentiaza de meditatorii de acasa. Noi iti propunem sa vii si sa ne cunosti in persoana pentru a-ti face chiar tu o idee despre cine suntem si cum lucram cu elevii.

 

Pana atunci, iata 6 beneficii pe care le vei primi doar in Centrele de Meditatii VictoriaEdu:

 

1. Lucram in baza ©Metodei VictoriaEdu

 

Ca in oricare alt domeniu, si educatia de calitate este asigurata prin metode, instrumente si standarde prin care atingem obiective clar definite si masurabile.

 

Daca acestea sunt lipsite de viziune si dedicatie, raman simple birocratii. Insa atunci cand ele sunt puse in slujba interesului copilului, folosind evaluarile pentru a sti ce avem de facut (nu cui sa pasam vina), acestea devin instrumente prin care asiguram progresul elevilor.

 

©Metoda VictoriaEdu are la baza Sistemul Cunoasterii Profunde, ciclul PDSA (Plan, Do, Study, Act) si cele “14 puncte ale transformarii managementului” definte de catre W. Edward Deming, urmarind imbunatatirea continua a proceselor educationale.

 

Dupa modelul pregatirii sportivilor de performanta, ©Metoda VictoriaEdu contine elemente ca: stabilirea obiectivelor, programarea pregatirii pe termen lung, incurajarea unei competitii pozitive (mijloc de dezvoltare integrala a capacitatii de performanta), pregatirea si participarea la competitii (teste, concursuri, examene).

 

2. Planificam succesul fiecarui copil

 

Daca nu stim exact unde suntem, nu vom putea sti cum sa ajungem intr-un alt punct. De aceea, primul pas in Centrele VictoriaEdu este evaluarea initiala (gratuita) a nivelului cunostintelor, stilului individual de invatare si personalitatii copilului.

 

Dupa ce aflam datele de plecare, stabilim impreuna unde vrem sa ajungem (obiective), cat timp avem la dispozitie pentru a parcurge distanta (intensitatea pregatirii), care sunt cele mai bune instrumente de lucru cu copilul (stil invatare) si carui tip de instruire raspunde cel mai bine (personalitatea lui).

 

Este important ca si copilul sa aiba claritate cu privire la ceea ce urmeaza sa se intample si care sunt obiectivele pentru care va depune acest efort. Motivatia de a invata este cheia succesului educational. Pentru activarea acesteia, elevul trebuie sa inteleaga de ce, pentru ce si cum sa invete.

 

3. Redam increderea elevilor in fortele proprii prin obiective atinse

 

Urmatorul pas este stabilirea planului si strategiei de pregatire a elevului.

 

Pornind de la un set complex de informatii adunate cu ajutorul testelor initiale, a discutiilor cu elevii si parintii, dar si a unui protocol de observare la ore, profesorii realizeaza un plan de lucru pe care il transmit elevilor si parintilor.

 

Stabilim obiective realiste pentru fiecare copil pentru ca, odata ce le va atinge, isi va recapata increderea in fortele proprii si ritmul progresului va creste semnificativ.

 

De asemenea, luam in calcul faptul ca evolutia unui copil variaza – ne asteapta urcusuri si coborasuri. Important este sa-l ajutam sa avanseze pas cu pas, incurajandu-l pentru a depasi fiecare obstacol si a deveni increzator in capacitatea lui de a obtine rezultate din ce in ce mai bune.

 

4. Evaluam in permanenta progresul

 

Raportul lunar trimis parintilor este realizat prin evaluarea constanta a copiilor (concentrare, implicare, atitudine, teme, materie parcursa etc.).

 

Prin evaluare identificam ce am reusit sa rezolvam, unde mai trebuie sa insistam, daca am depasit stadiul invatarii mecanice si cum putem imbunatatii evolutia copilului.

 

In plus, fiind atenti la stilul de invatare a fiecarui elev, propunem metode personalizate de studiu. Astfel, ceea ce parea foarte greu de invatat, poate devein mult mai accesibil, iar elevii isi pot da seama ca au capacitatea de a invata, avand nevoie doar de o varianta potrivita lor.

 

Dincolo de note mai bune la scoala, parintii ne transmit schimbari mult mai importante: copiii au incredere sa iasa la tabla, invata mai mult acasa, vin cu placere la meditatii. Cu alte cuvinte, ne atingem obiectivul de activare a motivatiei de a invata, transformand corvoada in placere, rezultatele fiind vizibile si la scoala.

 

5. Oferim gratuit consiliere psihopedagogica si informare vocationala

 

Pentru ca tratam cauzele, nu doar efectele, psihopedagogia si informarea vocationala stau la baza a tot ceea ce facem. Fie prin integrarea acestora in modul de lucru cu copiii, fie prin sedinte de informare vocationala (parinti si elevi), fie prin consiliere psihopedagogica individuala.

 

Psihopedagogia asigura suport profesorilor VictoriaEdu in a identifica cele mai bune solutii pentru fiecare elev, utilizand metode variate in timpul sedintelor de pregatire, specifice stilurilor de invatare VAK. De asemenea, profesorii explica copiilor relevanta notiunilor in diferite meserii de interes pentru ei si aplicabilitatea acestora in viata de zi cu zi pentru a da un sens si o utilitate invatatului.

 

Psihopedagogia asigura suport si parintilor prin intelegerea si deprinderea instrumentelor de comunicare si colaborare cu copiii lor, identificand mai clar problemele cu care se confrunta acestia, cauzele anumitor reactii si comportamente, dar si importanta identificarii vocatiei in activarea motivatiei de a invata si construirea unui viitor de succes.

 

Elevilor li se ofera suport prin explicatii si notiuni despre gestionarea emotiilor in timpul testarilor sau exameneler, cresterea motivatiei pentru invatare, managementul timpului si organizarea unui program potrivit de lucru, organizarea invatarii si identificarea tehnicilor adecvate propriului stil. De asemenea, in cadrul sesiunilor gratuite de informare ei inteleg care este legatura intre materia invata si meseriile pe care si le vor alege in viitor, devenind mai clar de ce si pentru ce invata.

 

6. Practica face diferenta

 

Probabil ca cel mai important beneficiu pe care il vei primi doar in Centrele VictoriaEdu este faptul ca noi chiar punem in practica ceea ce spunem.

 

Profesorii VictoriaEdu sunt in permanenta instruiti si indrumati de psihopedagogul VictoriaEdu pentru a ne asigura ca fiecare copil primeste cel mai bun dascal pentru nevoile lui la fiecare sedinta de pregatire.

 

Copiii si parintii primesc suportul constant al psihopedagogului si profesorilor VictoriaEdu pentru a depasi orice problema care are impact in evolutia elevilor.

 

Odata ce ne vei cunoaste, vei putea observa singur faptul ca prioritatea noastra, in orice moment, este bunastarea si dezvoltarea copiilor pentru a-si atinge potentialul si a construi un viitor de succes din anii de scoala. Afla ce spun alti copii si parinti care au decis sa ne acorde increderea lor

 

Te asteptam in cel mai apropiat Centru VictoriaEdu (Bucuresti – Lujerului, Unirii, Victoriei) pentru Testarea Gratuita.

 

Echipa VictoriaEdu Center.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.