Admitere Liceu 2019 Bucuresti

Admitere Liceu 2019 Bucuresti

 

Elevii care urmeaza sa sustina examenele de Evaluare Nationala in curand trec printr-o perioada foarte stresanta si trebuie sa lasam propriile griji deoparte, concentrandu-ne pe ceea ce ei au nevoie din partea noastra, parinti si profesori, pentru a trece cu bine peste aceasta etapa.

 

Am strans mai multe informatii si resurse in acest articol pentru a va fi cat mai usor sa le accesati si folositi.

 

 

In aceasta perioada, 14 – 17 mai 2019 (program 10:00 – 18:00), are loc in Parcul Tineretului si Targul Oferta Educationala (editia XX) organizat de Primaria Municipiului Bucuresti. Si anul acesta elevii bucuresteni (de gimnaziu si liceu) vor avea posibilitatea de a avea un dialog liber cu profesorii din toate liceele si universitatile de stat si private din Bucuresti.

De asemenea, elevii vor putea participa la diferite workshop-uri sustinute de profesionisti din multe domenii profesionale.

 

Pentru a oferi copiilor sprijinul de care au nevoie, va recomandam 5 sfaturi pentru pregatirea elevilor inaintea examenelor nationale si 8 pasi pentru ca elevii sa treaca cu succes de perioada examenelor (infografic sau video).

 

Centrele VictoriaEdu organizeaza in aceasta perioada simulari ale examenelor de Evaluare Nationala pentru a-i ajuta pe copii sa-si testeze cunostintele si pentru a se obisnui cu conditiile de examinare.

 

Inspectoratul Scolar Bucuresti a publicat Brosura Admitere Liceu 2019 Bucuresti (anul scolar 2018-2019) pe care o puteti descarca prin click aici.

 

Brosura Admitere Liceu 2019 contine informatii complete despre toate aspectele si tipurile de admitere la liceu in 2019 aferente Municipiului Bucuresti.

 

Principalele informatii ale Brosurii sunt:

 • Locurile disponibile si mediile de admitere din anii anteriori
 • Metoda de calcul a mediei de admitere
 • Documentele necesare si formularele de inscriere
 • Descarca Brosura Admitere Liceu 2019 Bucuresti – click aici

 

Pentru modele de subiecte (arhive 2018 – 2014) ale examenului de evaluare nationala – click aici

 

Calendar Evaluare Nationala 2019
 • 03-07 iunie 2019 Înscrierea la evaluarea națională
 • 07 iunie 2019 Încheierea cursurilor pentru clasa a VIII-a
 • 18 iunie 2019 Limba și literatura română – probă scrisă
 • 20 iunie 2019 Matematica – probă scrisă
 • 21 iunie 2019 Limba și literatura maternă – probă scrisă
 • 25 iunie 2019 Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor (până la ora 12:00)
 • 25 iunie 2019 Depunerea contestațiilor (orele 14:00 – 20:00)
 • 26-28 iunie 2019 Soluționarea contestațiilor
 • 29 iunie 2019 Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor

 

Iar pentru a te orienta mai bine in alegerea liceului dorit si a te putea pregati  de Admitere Liceu 2019 Bucuresti, mai jos gasesti un Top cu cele mai bune 10 licee din Bucuresti (2017-2018) in functie de rezultatele obtinute la BAC:

 1. COLEGIUL NAŢIONAL “SFÂNTUL SAVA” (4,82*)
 2. COMPLEXUL EDUCATIONAL LAUDER REUT (*4,80)
 3. COLEGIUL NAŢIONAL “GHEORGHE LAZĂR” (*4,78)
 4. COLEGIUL NAŢIONAL DE INFORMATICĂ “TUDOR VIANU” (*4,68)
 5. LICEUL TEORETIC SCOALA EUROPEANA BUCURESTI (*4,66)
 6. COLEGIUL NAȚIONAL ”MIHAI VITEAZUL” (*4,63)
 7. COLEGIUL NAŢIONAL “GHEORGHE ŞINCAI” (*4,58)
 8. COLEGIUL NAȚIONAL BILINGV ”GEORGE COȘBUC” (*4,56)
 9. COLEGIUL NAȚIONAL ”SPIRU HARET” (*4,56)
 10. COLEGIUL NAȚIONAL “MATEI BASARAB” (*4,49)

 

* Scor calculat prin adunarea ratei de succes cu cea a mediilor de 10.

– Rata de succes a absolvirii: Numărul candidaților cu media la Bacalaureat mai mare sau egală cu 6 raportat la numărul de candidați înscriși în clasa a XII-a

– Rata mediilor de 10: Ponderea mediilor de 10 din numărul candidaților înscriși prezenți.

 

Stim ca alegerea liceului potrivit pentru copilul tau este o decizie importanta pentru viitorul acestuia si poate deveni de multe ori coplesitoare. De aceea recomandam parintilor sa inceapa din timp procesul deciziei (din timpul clasei a 7-a) pentru a se asigura ca vor gasi cele mai bune oportunitati educationale pentru copii.

 

Pentru a veni in ajutorul parintilor si elevilor care urmeaza sa ia aceasta decizie, puteti parcurge cele 7 criterii in alegerea celui mai bun liceu si puteti inscrie copilul la cursul special de Orientare Vocationala prin intermediul caruia acesta va putea sa ia o decizie in cunostinta de cauza.

 

Daca simti nevoia unui ajutor in plus, te asteptam in unul dintre cele mai apropiate Centre VictoriaEdu (București – BerceniEroilorIanculuiLujeruluiUniriiVictorieipentru Testare Gratuita la romana si/sau matematica, pentru a identifica care sunt problemele, nivelul actual de cunostinte si stilul de invatare.

In plus, impreuna cu profesorii si psihopedagogii VictoriaEdu am creat un program special de pregatire pentru Evaluare Nationala. Mai multe detalii despre preturi si avantajele pachetului poti vedea aici.

 

Mult succes tuturor elevilor!

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.