BAC 2019 Bucuresti – Lista completa documente inscriere, organizare si desfasurare, subiecte si bareme

BAC 2019 Bucuresti

Inscrierile elevilor la examenul de Bacalaureat au inceput. Stim ca este o perioada stresanta atat pentru elevi, cat si pentru parinti, asa ca am creat o lista cu informatii utile pentru cei ce urmeaza sa sustina examenul de BAC.

 

Pentru cei care doresc mai multe informatii despre calendarul, formularele de inscriere, subiecte si bareme BAC 2019 Bucuresti, gasiti o lista completa putin mai jos.

 

Elevii ce doresc sa isi testeze cunostintele si capacitatea de rezolvare a subiectelor in conditiile examinarii, ii asteptam in fiecare an in cele 6 centre VictoriaEdu din Bucuresti (BerceniEroilorIanculuiLujeruluiUniriiVictoriei) pentru simulari ale examenului de Bacalaureat.  

 

Iata lista tuturor informatilor de care aveti nevoie pentru elevii din Bucuresti:

 1. Calendarul Examenului de BAC 2019 – Bucuresti (descarca prin click aici);
 2. Lista completa cu modele de Subiecte si Bareme BAC 2019 – probele scrise – conform edu.ro (acceseaza lista prin click aici);
 3. Lista completa cu modele de Subiecte pentru Certificare Competente lingvistice si digitale conform edu.ro (acceseaza lista prin click aici);
 4. Cereri tip inscriere BAC 2019 – Bucuresti conform Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti (descarca prin click aici);
 5. Organizarea si desfasurarea examenului de BAC 2019 Bucuresti conform Ministerului Educatiei Nationale (descarca prin click aici)
 6. Nomenclator examene cu recunoaştere internaţională de certificare a competenţelor lingvistice în limbi străine/competențelor digitale și metodologia de recunoaștere și echivalare a acestora la probele de evaluare a competenţelor – Bacalaureat (descarca prin click aici)
 7. Articol cu 5 Sfaturi pentru Parinti – Pregatirea elevilor care vor sustine Examenele Nationale 2019 (citeste prin click aici);
 8. Infografic 8 Sfaturi pentru Elevi – Pregatirea Examenelor Nationale (descarca prin click aici);
 9. Video 8 Sfaturi pentru Elevi – Pregatirea Examenelor Nationale (vizualizare prin click aici);

Examenul național de BAC 2019 se desfăşoară în conformitate cu prevederile Metodologiei de organizare şi desfăşurare a examenului de Bacalaureat – 2011 (descarca metodologia prin click aici).

 

Acte necesare inscrierii:

 • Cerere de inscriere(se va ridica si completa la secretariat)
 • Copie certificat de nastere
 • Copie buletin de identitate
 • Copie certificat de casatorie (daca este cazul)
 • 6 fotografii tip diploma, pentru absolventii promotiei curente
 • 2 fotografii tip diploma, pentru absolventii promotiilor anterioare
 • Copie foaie matricola, pentru absolventii promotiilor anterioare
 • taxa de sustinere proba, pentru elevii care s-au inscris, de cel putin doua ori, la examenul de bacalaureat

 

Rezultate BAC 2018

Rata de promovare, după soluţionarea contestaţiilor, înregistrată de absolvenţii care au finalizat studiile liceale în promoţia 2017 – 2018 şi au susţinut probele examenului de Bacalaureat în prima sesiune este de 74,7%, în creştere cu 2% faţă de rata iniţială (72,7%). Ratele finale la nivel national de promovare în anii precedenţi au fost de 72,9% în 2017, 68,1% în 2016, 67,8% în 2015 şi 60,6% în 2014.

Dintre cei 13.873 elevi care s-au prezentat la BAC, 22 absolventi bucuresteni au obtinut medii de zece.

 

Rezultate BAC 2018 – Bucuresti

Organizat în 49 centre de examen, 118 unități de învățământ și 11 centre zonale de evaluare, din cei 12333 candidați înscriși au susținut examenul de bacalaureat 11879 elevi, respectiv 96,31%. Un număr de 454 elevi (3,68%) dintre elevii înscriși nu s-au prezentat la examen, fiind declarați absenți. Au promovat examenul de bacalaureat 9637 candidați (81,13%). La nivel de municipiu, 6 elevi au fost eliminați din examenul de bacalaureat.

 

Rezultate BAC 2018 – Bucuresti pe Sectoare

 • 85.83 – Sectorul 2
 • 85,29 – Sectorul 4
 • 84.72 – Sectorul 1
 • 78.00 – Sectorul 3
 • 73.09 – Sectorul 5
 • 70.86 – Sectorul 6

 

Rezultate BAC 2018 – Top 10 Licee Bucuresti (pe baza rezultatelor de la BAC 2018)

 

 1. COLEGIUL NAŢIONAL “SFÂNTUL SAVA”
 2. COMPLEXUL EDUCATIONAL LAUDER REUT
 3. COLEGIUL NAŢIONAL “GHEORGHE LAZĂR”
 4. COLEGIUL NAŢIONAL DE INFORMATICĂ “TUDOR VIANU”
 5. LICEUL TEORETIC SCOALA EUROPEANA BUCURESTI
 6. COLEGIUL NAȚIONAL ”MIHAI VITEAZUL”
 7. COLEGIUL NAŢIONAL “GHEORGHE ŞINCAI”
 8. COLEGIUL NAȚIONAL BILINGV ”GEORGE COȘBUC”
 9. COLEGIUL NAȚIONAL ”SPIRU HARET”
 10. COLEGIUL NAȚIONAL “MATEI BASARAB”

 

Daca simti nevoia unui ajutor in plus, te asteptam in unul dintre cele mai apropiate Centre VictoriaEdu pentru Testare Gratuita la orice materie de BAC, pentru a identifica care sunt problemele, nivelul actual de cunostinte si stilul de invatare.

 

Pentru cei ce au nevoie sa isi testeze cunostintele asimilate pana in prezent si sa invete sa isi gestioneze mai usor emotiile in timpul unui examen atat de important, Centrele VictoriaEdu din Bucuresti (BerceniEroilorIanculuiLujeruluiUniriiVictoriei) organizeaza in fiecare an mai multe sesiuni de Simulari pentru Bacalaureat.

 

Mai multe detalii gasiti prin click aici.

 

Mult success tuturor elevilor!

 

Save

Save

Save

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.