Top 10 Canale Educative pe YouTube pentru Elevi

YouTube nu este doar pentru video-uri amuzante si rasete, este un mediu foarte bun si pentru invatat lucruri interesante. Platforma de video a devenit rapid al doilea cel mai mare motor de cautare din lume, imediat dupa Google. Prin urmare reprezinta o resursa valoroasa, liber accesibila tuturor ce detin o conexiune la internet.

 

Pe YouTube vei gasi foarte multe canale educative pentru elevi despre matematica, informatica, chimie, fizica, biologie, istorie, geografie, dar si experimente stiintifice si tutoriale pentru mai toate temele si subiectele la care te-ai putea gandi. Cunoasterea limbii engleze este de mare ajutor, insa, in acelasi timp, poate fi si un context bun pentru imbunatirea acesteia.

 

Daca iti doresti pentru copilul tau un instrument util pentru a-si imbogati cunostintele intr-un mod atractiv pentru el, am realizat top 10 cele mai bune canale educative de YouTube pentru elevi.
De asemenea, am creat si un playlist pe Canalul VictoriaEdu de YouTube cu cele mai recente video-uri ale acestor canale.

 

 

1.   TED-Ed
De ce imbatranim? Plantele pot comunica? TED-Ed este un canal ce raspunde intr-un mod ingenios si atractiv, prin desene animate, la intrebari pe care ni le-am pus macar odata in viata sau chiar la intrebari la care nu ne-am gandit pana acum. Fiecare video reprezinta o colaborare valoroasa intre profesori si creatori de animatii talentati. Usor si distractiv de urmarit, fiecare video este o lectie in sine.

 

 

2.    AsapSCIENCE
Acest canal de YouTube pune stiinta intr-o lumina distractiva, aratand partea practica a acesteia din viata de zi cu zi. Creat de doi studenti entuziasti, canalul ofera clipuri saptamanale ce acopera o mare varietate de subiecte stiintifice, de la nutritie, la psihologie si relatii interumane. Video-urile sunt realizate pe baza de animatii amuzante si unde mai pui ca celor doi le place sa creeze si melodii simpatice cu subiecte cum ar fi „Mitoza versus Meioza”.

 

 

3.    SciShow
SciShow este mai mult decat un simplu canal de YouTube.  Cu peste 1000 de video-uri distribuite 7 zile din 7 si 3 prezentatori, este o emisiune in sine ce isi propune sa exploreze subiecte stiintifice neasteptate si interesante, raspunzand la clasicul „de ce?” in cel mai ingenios mod.  De la Hank Green, Michael Aranda si Olivia Gordon poti afla de ce maimutele nu pot vorbi ca oamenii, de ce ne ies ochii rosii in fotografii sau care sunt cele mai noi elemente chimice introduse in tabelul periodic.

 

 

4.    Minute Phisycs
Minute Phisycs este un canal de YouTube ce face fizica mult mai interesanta. Explica in video-uri animate, foarte usor de urmarit si inteles, principii fizice cu care ne lovim zi cu zi. Motto-ul dupa care se ghideaza Henry Reich, cel ce a creat canalul, este ca in cazul in care nu poti explica ceva intr-un mod simplu, inseamna ca nu ai inteles suficient de bine despre ce este vorba. Deci, video-urile raspund la intrebari precum „Cum zboara avioanele?”, „De ce este Soarele galben, iar cerul albastru?”, „De ce este intuneric noaptea?” pe intelesul tuturor.

 

 

5.    The Brain Scoop
Emily, o tanara foarte carismatica, ne introduce prin intermediul acestui canal de YouTube in fascinanta lume din spatele unui muzeu de istorie naturala din Chicago. Emily abordeaza subiecte de interes pentru tineri, de la dinozauri, reptile, mamute si pana la insecte sau ratoni, raspunzand la intrebari precum: „ce este de fapt o specie?”

 

 

6.    Veritasium
Creat de Derek Muller, Veritasium este un canal ce expune o mare varietate de teme stiintifice. Cu aproape 4 milioane de abonati, canalul este un adevarat succes. A fost premiat de Cyberscreen Science Film Festival, iar video-urile au fost distribuite de posturi de televiziune precum BBS, NPR si CBS. Canalul are ca scop descifrarea problemelor stiintifice prin experimente, precum si cantece sau dramatizari.

 

 

7.    Physics Girl
Fizica este si pentru fete! Physics Girl este un canal creat de Dianna Cowern despre fizica, astronomie si subiecte legate de stiinta in general. Ceea ce face din canalui Diannei unul special, sunt demonstratiile interesante si distractive, modul ei neobisnuit si de ultima ora de a face cercetari, plus interviurile antrenante cu experti.

 

 

8.    Crash Course
O multime de „lectii” si subiecte interesante intr-un singur canal de YouTube moderat de Hank Green, Andre Meadows si Shini Somara. Hank Green abordeaza teme de filosofie si raspunde la intrebari precum: „Ce este justitia?” sau „Ce presupune discriminarea?”. Andre Meadows ne invata totul despre jocuri si lumea captivanta a acestora. Iar Shini Somara abordeaza subiecte din domeniul fizicii.

 

 

9.    Kurzgesagt – In a Nutshell
Numele de Kurzgesagt provine din germana si se traduce „spus pe scurt”.  Fiecare video de pe acest canal se bucura de un mare succes, avand milioane de vizualizari. Nici nu este de mirare, avand in vedere subiectele abordate si talentul designerilor ce realizeaza animatiile. Video-urile sunt scurte, concentrand creativ in cateva minute explicatii ale fenomenelor stiintifice sau raspunsuri la intrebari precum „Ce este lumina?”, „De unde vin oamenii?” sau „Cum va schimba ingineria energetica lumea?”.

 

 

10.    SmarterEveryDay
Cu peste 4 milioane de abonati, nu incape indoiala ca acest canal de YouTube se numara printre cele mai cunoscute canale educationale. Acesta este creat de un inginer al carui principal scop este sa educe explorand lumea prin intermediul stiintei.  El este personajul principal al video-urilor si ofera demonstratii stiintifice, urmand apoi sa explice procesul si descoperirea pe care a facut-o.

 

Pentru ca ne place sa ajutam si sa vedem cum se dezvolta sub indrumarea noastra un numar cat mai mare de elevi, iti propunem de asemenea sa aflii mai multe detalii despre cursurile de Dezvoltare Personala (Orientare Vocationala, Leadership si Managementul Invatarii) disponibile in Centrele VictoriaEdu din Bucuresti.

Save

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.