Catalin Dicu, co-fondatorul VictoriaEdu Center, este tata, sot, inginer (Politehnica), ONGist (13+ ani – organizatie umanitara activa in domenii precum educatia, sanatatea si protectia copilului), corporatist (12 ani in companii de logistica si transport) si antreprenor (transport, certificare sisteme de management al calitatii si din 2013 educatie -VictoriaEdu).
Insa, dincolo de aceste roluri, Catalin Dicu este un om implicat , contribuind intotdeauna activ la transformarea comunitatii din care face parte incurajand oamenii din jurul sau sa-si atinga potentialul maxim si sa-si indeplineasca visurile.
Este un om al convingerilor puternice, avand pe masura si vointa, perseverenta si competenta necesare transformarii in fapte si realitate a acestora. Astfel, de cele mai multe ori reuseste sa-i inspire si pe ceilalti sa isi urmareasca obiectivele personale si profesionale.
Rolul de parinte, dar si experienta din cadrul fundatiei cand a lucrat cu copiii, i-au intarit convingerea ca educatia este cheia succesului in formarea noilor generatii care vor schimba Romania. Catalin Dicu nu s-a multumit cu a fi nemultumit de educatia din Romania, ci a hotarat ca el va face parte din aceasta schimbare.
Impreuna cu sotia lui, Madalina Dicu, in 2012 au inceput sa se documenteze privind tipologia si structura serviciilor educationale, cercetand metode si instrumente inovatoare care au produs rezultate (atat in Romania, cat si in strainatate), incercand sa gaseasca solutiile adaptate nevoilor si specificului din tara noastra.
Dupa ce au demarat anul urmator un studiu de piata si au constatat ca poate fi un model de business etic, valoros si profitabil, au lansat in toamna lui 2013 in Piata Victoriei, Bucuresti, primul Centru VictoriaEdu (brand-ul initial fiind “Centrul da Vinci”).
Crearea ©Metodei VictoriaEdu nu a fost o misiune usoara. Metoda este unica, inregistrata si protejata de legea dreptului de autor. Ea contine un sistem de formare a profesorilor, de monitorizare a progresului elevilor si profesorilor, strategii si instrumente de activare a motivatiei de a invata, de indrumare vocationala si consiliere psihopedagogica. Insa, pe cat de mare provocarea, pe atat de mare si bucuria de a vedea ca toate acestea obtin rezultatele scontate.
Catalin are darul de a vedea potentialul oamenilor, copii si adulti deopotriva. Insa nu se multumeste cu a observa, ci se implica si sustine implinirea visurilor celor din jur. Zilele acestea a primit un email de la un fost coleg dintr-o companie multinationala care l-a impresionat profund tocmai pentru ca a confirmat ca toate eforturile depuse in transformarea sutelor de elevi din Centrele VictoriaEdu au o baza reala pentru el personal: vocatia de a identifica si transforma potentialul in realitate.
Am decis sa impartasim mesajul pentru a incuraja elevii si parintii sa nu renunte la visurile lor si sa nu lase un esec de moment sa le defineasca viitorul.
“Salut Catalin,
De curand mi s-a indeplinit visul pe care l-am avut acum aprope 4 ani, cel de a accede la training-ul pentru controlor de trafic aerian.
Desi prima data nu am reusit, la sfarsitul anului trecut am decis sa ma inscriu a doua oara in procesul lor de selectie.
De data aceasta a fost cu noroc, am trecut toate probele, inclusiv interviul final. Ieri am avut intalnirea cu cei de la Romatsa pentru a-mi exprima optiunea privind unitatea de trafic, cat si categoria de controlor pentru care optez (exista 3 tipuri diferite de controlori: de ruta, de aterizare/decolare si de turn).
Am avut rezultate suficient de bune la teste pentru a putea opta pentru cea mai prestigioasa categorie, cea de controlor de ruta – Bucuresti.
Ma asteapta (incepand din noiembrie) un training de 6 luni intr-o tara pe care asteptam sa o comunice Romatsa, iar ulterior stagiatura de 2 ani in Bucuresti.
Daca totul decurge ok, dupa respectiva perioada voi deveni controlor de ruta in Bucuresti, urmand sa dirijez avioanele aflate pe intreg cerul tarii, de la altitudinea de 3000m in sus.
La prima incercare de acum aproape 4 ani stiu ca am beneficiat de suportul tau in demersul de a deveni controlor de trafic, voiam sa iti multumesc pentru acest lucru.
De asemenea voiam sa iti multumesc pentru sinceritatea cu care ne-ai indrumat catre dezvoltare personala si profesionala, singurele persoane care au mai facut acest lucru fiind parintii si o foarte mica parte din profesorii pe care i-am avut. De aceea sunt sigur ca domeniul in care ai decis acum sa activezi este unul care ti se potriveste foarte bine.
Imi cer scuze pentru lungimea mailului, dar stiind ca ai fost una dintre primele persoane care au stiut despre incercarea de acum 4 ani, voiam sa impartasesc cu tine deznodamantul fericit al acestui vis.
Multumesc,
Mihnea Ion – actual angajat intr-o companie multinationala, viitor trainee controlor trafic aerian”
Mihnea si-a implinit visul de a deveni controlor de trafic aerian. Catalin si-a implinit visul de a fi parte din schimbarea oportunitatilor educationale pe care elevii le au la dispozitie in prezent.
Voi ce visuri vreti sa transformati in realitate? Nu renuntati la ele doar pentru ca sunt greu de pus in practica, ati intampinat provocari sau ati avut esecuri. Aveti incredere in voi insiva: daca ati putut sa le creati in mintea voastra, veti avea si capacitatea de a le infaptui.
Mult succes tuturor!
Echipa VictoriaEdu
Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.