Vizual. Auditiv. Kinestezic – Stilurile de Invatare ale Elevilor

Nu exista o singura modalitate de a invata. Elevul adapteaza tehnicile de invatare propriilor abilitati si caracteristicilor materialului de invatat. Insa pentru a putea face acest lucru, elevul trebuie sa stie ca exista mai multe feluri de a invata si sa fie ajutat sa-si identifice propriul stil.

 

©Metoda Centrelor VictoriaEdu combina elemente din domeniile psihologiei, psihopedagogiei, sistemelor de management al calitatii si al pregatirii sportivilor de performanta. Personalul, profesorii si psihologii centrelor VictoriaEdu sunt pregatiti si instruiti sa acorde asistenta si instruire, respectand cei 4 pasi specifici ©Metodei: Evaluare, PersonalizareInstruire si Validare.

Fiecare copil are un stil de invatare unic. Proportia in care ei utilizeaza stilurile vizual, auditiv si kinestezic difera, ceea ce inseamna ca si metoda cea mai eficienta de invatare este diferita pentru fiecare elev. Pentru a gasi metoda eficienta de lucru, copiii trebuie sa incerce cat mai multe variante.

 

Copilul vizual citeste informatia, foloseste culori, subliniaza cuvintele-cheie, foloseste imaginile pentru explicarea textelor.

Copilul auditiv citeste cu voce tare, repeta principalele idei folosind propria voce, cu muzica preferata in fundal, solicita repetarea explicatiilor verbale.

Copilul kinestezic efectueaza experimente, scrie ideile cu propriile cuvinte, se misca in timp ce invata, utilizeaza tehnici de memorare bazate pe miscare.

 

Managementul invatarii (sau a invata cum sa inveti) a devenit, odata cu accesul rapid si permanent la informatii, o competenta esentiala pentru fiecare dintre noi.

In cadrul cursului de Managementul Invatarii din Centrele VictoriaEdu, elevul va fi ajutat sa isi identifice propriul stil de invatare si sa isi creeze un plan individual de invatare adaptat propriilor nevoi si abilitati.

Ca adulti trebuie sa ne actualizam in permanenta cunostintele si abilitatile pentru a fi competitivi in piata muncii, pentru a lua decizii in cunostinta de cauza sau pentru a rezolva problemele cu care ne confruntam zilnic.

Insa stiinta invatarii se deprinde din copilarie si este cel putin la fel de importanta pentru elevi – pentru performantele scolare, dar si pentru devenirea lor si construirea unui viitor de succes in care isi vor putea indeplini ceea ce isi propun.

A invata nu este un proces simplu, presupune existenta unei motivatii puternice, cunoasterea unor tehnici specifice de organizare a informatiei, un plan de invatare si o buna gestiune a timpului, dar mai ales o buna cunoastere de sine.

Noi parintii ii putem ajuta pe copii sa descopere si sa puna in practica strategia de invatare cea mai potrivita pentru ei. Aceste lucruri nu sunt insa mereu evidente, iar sfaturile clasice ca ”inchide muzica sa nu te deranjeze”, ”citeste lectia de mai multe ori” sau ”stai locului cand inveti” nu sunt benefice pentru toti copiii.

Centrele VictoriaEdu organizeaza cursuri pentru dezvoltare personala elevi (de gimnaziu si liceu), dar si seminarii pentru parinti. Managementul Invatarii si Vocatia Mea reprezinta doua dintre cele mai importante componente in dezvoltarea copiilor.

Daca ti-a placut acest articol, vino impreuna cu copilul tau (gimnaziu/liceu) sa ne cunoastem si sa afli cum personalizam lucrul cu fiecare elev in parte.

 

Inscrie-l online la Cursul de Managementul Invatarii in oricare din Centrele VictoriaEdu prin click aici.

Succes tuturor elevilor!
Echipa VictoriaEdu

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.