Ziua in care Incepe Viitorul Copilului Tau

” Orientarea Vocationala ” – seminarii gratuite de informare pentru parinti

Pe parcursul anilor de scoala parintii isi pun intrebari in permanenta despre viitorul copiilor. Oare este la o scoala buna, oare invata lucruri care ii vor fi de folos, va reusi sa intre la un liceu bun sau o facultate buna, ce cariera isi va alege, va obtine un job bun, ii va fi bine?

Intre teme, note, sedinte, criterii de absolvire sau admitere, emotii si ingrijorari ne mai ramane putin timp sa ne gandim la dezvoltarea talentelor si intereselor copiilor sau a felului in care acestea pot contribui la devenirea lor.

Ziua in care incepe viitorul copilului tau poate fi astazi. Impreuna putem directiona curiozitatea copilului, dorinta de a face lucruri noi si de a fi mereu activ pentru a-i asigura succesul atat pe plan scolar, cat si social.

Inscrie-l si tu pe copilul tau la Cursul de Orientare Vocationala, disponibil in Centrele VictoriaEdu.

Realitatea este ca viitorul copiilor incepe in anii de scoala. Indrumarea lor catre ceea ce ulterior va deveni profesia lor este un proces continuu de explorare si formare ce trebuie inceput cat mai curand. Scopul nostru comun in aceasta perioada este stimularea capacitatilor cognitive, sociale si emotionale, asigurand dezvoltarea vocationala a copilului.

Activitati interactive de instruire, un program de studiu regulat, cu perioade echilibrate petrecute in fata televizorului sau computerului, recreere prin sport sau arta sunt doar cateva modalitati eficiente pe care le putem adapta impreuna pentru a-i oferi copilului contexte benefice de dezvoltare.

Stim ca luarea unei hotarari in ceea ce priveste traseul educational dupa finalizarea unui ciclu de studiu nu este una foarte usoara. De ea depind urmatorii 4  ani ai copilului si poate chiar intreaga sa viata.

De aceea consideram ca este foarte important ca aceasta decizie sa fie una informata si sa se bazeze pe aptitudinile, valorile si interesele elevilor dar si pe relevanta profesiei pe piata muncii.

Acestea sunt temele abordate in cadrul cursului de Orientare Vocationala disponibil in Centrele VictoriaEdu. Acestea vor fi coordonate de Ioana Bors (psihologul VictoriaEdu).

In cadrul cursului de Orientare Vocationala elevii isi vor identifica propriile puncte tari si punte slabe, vor fi indrumati sa ia o decizie in cunostinta de cauza in ceea ce priveste liceul sau facultatea dorite, isi vor identifica propriile obiective profesionale, isi vor crea atat un plan de lucru pe care sa il urmeze in anul scolar curent, cat si un plan pe termen lung pentru atingerea obiectivelor profesionale. Acest proces va ajuta la cresterea substantiala a motivatiei de a invata.

Invitam parintii interesati de evolutia vocationala si dezvoltarea armonioasa a copiilor sa vina alaturi de specialistii VictoriaEdu si parintii copiilor care deja participa la programele centrelor noastre.

Pentru inscrieri in Centrele VictoriaEdu la Cursul de Orientare Vocationala click aici

Mult succes!
Echipa VictoriaEdu

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.