Romana Gimnaziu

 

Centrele VictoriaEdu (BerceniIanculuiLujeruluiUniriiVictoriei) pregatesc copiii pentru inceputul clasei a 5-a, pentru examenul de Evaluare Nationala, Concursuri, Olimpiade, Teze, Corigente in grupe de maxim 5 elevi.

 

Limba romana are un rol major in formarea elevilor de gimnaziu. Un vocabular bogat determina o gandire ampla si bine structurata in concepte (clar definite si bine intelese), o capacitatea creatoare extinsa, diversificata si valoroasa pentru intreaga viata.

 

Fie ca problemele cu care se confrunta copiii  sunt vizibile („nu-mi place sa citesc”, „la ce-mi foloseste gramatica” sau ”sunt prea multe reguli”), fie ca sunt mai subtile (amana temele, nu are rabdare sa citeasca, nu retine regulile gramaticale, este timorat atunci cand vorbeste in public), este important sa le observam si sa gasim solutia potrivita din timp (evitarea corigentelor, demotivarii si reticentei fata de exprimare si comunicare).

 

Dincolo de relevanta notelor, mediilor si rezultatelor obtinute la examenele de Evaluare Nationala pentru accesul la un liceu bun, este important sa folosim anii de gimnaziu pentru a motiva copiii sa invete cu usurinta si placere lucruri noi, sa isi formeze o gandire logica si sa aiba incredere in ei insisi.

 

Rolul limbii si literaturii romane este acela de insusire si aplicare a normelor de vorbire si scriere corecta a limbii romane si folosirea corecta a vocabularului limbii literare. Insa probabil cel mai important este dezvoltarea capacitatii de a citi cu usurinta informatii, de a le intelege, sumariza si interpreta, de a se exprima cursiv si coerent, de a-si adapta limbajul in functie de contextul dat.

 

Profesorii de limba romana sunt instruiti conform ©Metodei VictoriaEdu ajutand elevii sa inteleaga pe indelete si in stilul lor cunostintele teoretice, sa le aplice in exprimarea scrisa si orala si sa prinda drag de citit.

 

Meditatiile Centrelor VictoriaEdu (Bucuresti – BerceniEroilorIanculuiLujeruluiUniriiVictoriei) pregatesc elevii pentru inceputul clasei a 5-a, sa obtina rezultate bune si foarte bune la lucrari de control, teze, teste, simulari si examenele de Evaluare Nationala, dar si la concursuri si olimpiade de romana. Pregatirea se face in conformitate cu competentele incluse in Curriculumul National. De asemenea, lucram si cu elevii care au ramas corigenti pentru a-i ajuta sa isi imbunateasca rezultatele scolare.

 

Obiective Educationale:

  • Explicam importanta cunoasterii limbii si literaturii romane pentru dezvoltarea unei cariere;
  • Urmarim dezvoltarea competentelor de comunicare ale elevilor, indispensabile pentru orice tip de activitate profesionala. Acestea se bazeaza pe: exprimarea clara, coerenta in limba romana, ascultarea, intelegerea si producerea unui mesaj oral sau scris, adaptarea la diverse situatii de comunicare. In formarea competentelor de limba, un rol activ il joaca insusirea normelor gramaticale ale limbii;
  • Lucram in grupe de pregatire de maxim 5 elevi, echilibrate din punct de vedere al nivelului de cunostinte si stilurilor de invatare, incurajand o competitie pozitiva intre membrii grupului;
  • Meditatiile la romana in grup restrans ajuta elevii sa obtina rezultate mai bune, sa interactioneze unii cu ceilalti, sa se incurajeze reciproc, sa lucreze in echipa si sa obtina performante maxime in momentele in care acest lucru este necesar;
  • Meditatorii de romana VictoriaEdu pregatesc si elevii care doresc performante superioare – participare la concursuri sau olimpiade de limba si literatura romana – prin intermediul unor programe intensive de pregatire special concepute pentru ei;
  • Monitorizam cu atentie si informam parintii cu privire la evolutia copiilor.

 

Meditatiile Centrelor VictoriaEdu (Bucuresti – BerceniEroilorIanculuiLujeruluiUniriiVictoriei) sunt disponibile in trei variante lunare:  Pachet Baza (1 sedinta / saptamana), Pachet Optim (2 sedinte / saptamana) si Pachet Maxi (3 sedinte / saptamana).

 

Meditatii An Scolar 2021-2022

Meditatii – Programe Speciale

Cursuri Dezvoltare Personala

Cursuri de Programare pentru Copii

Cursuri Limbi Straine Copii

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.