Tabere U.S. Space & Rocket Center 2018

 

“Un pas mic pentru om, un salt urias pentru omenire” sunt poate cele mai cunoscute cuvinte din lume. Acestea au fost rostite de Neil Armstrong pe 20 iulie 1969, in momentul in care a iesit din Modulul Eagle si a pasit pentru prima oara pe suprafata Lunii.

 

VictoriaEdu Center  in colaborare cu U.S. Space & Rocket Center din cadrul celui mai mare Centru NASA – George Marshall Space Flight Center, ofera copiilor din Romania posibilitatea de a vizita locul unde s-au creat motoarele rachetelor Programului Apollo si unde a fost centrul de comanda si de pregatire al programului Space Shuttle.

 

In cadrul George Marshall Space Flight Center, sub conducerea lui Wernher von Braun, NASA a derulat proiectului rachetei Saturn V, super racheta anilor 1960 care a permis Statelor Unite sa lanseze in spatiu nave din ce in ce mai performante din seria Programului spatial Apollo, care a culminat cu aselenizarea astronautilor in misiunile spațiale Apollo 11Apollo 12Apollo 14Apollo 15Apollo 16 și Apollo 17.

 

Copiii pot sa vada si sa exploreze racheta Saturn V, una dintre cele trei rachete autentice din lume si Naveta Pathfinder, folosita la pregatirea echipajelor programului Space Shuttle. 

 

Taberele VictoriaEdu Center  reprezinta un segment al parteneriatului dintre VictoriaEdu Center si U.S. Space & Rocket Center, cu ajutorul caruia centrele VictoriaEdu  implementeaza conceptul STEM in educatia copiilor din Romania pentru a le oferi copiilor romani oportunitati educationale prin care isi vor putea croi un viitor de succes la nivel global.

 

Taberele vor avea loc in perioada 8-14 aprilie 2018 si sunt organizate pe 3 grupe de varsta:

 

!Termen limita inscrieri: 30.11.2017. Pentru detalii si inscrieri: 0720490481 / office@victoriaedu.ro. 

 

Educatie pentru un viitor de succes

 

Copiii nostri vor fi adulti intr-o lume foarte diferita de cea in care traim in prezent. Avansul tehnologic si schimbarile climatice vor avea un impact major in stilul de viata si meseriile viitorului.

Noi, parintii, suntem cei care trebuie sa intelegem in prezent schimbarile care se produc si sa le oferim copiilor astazi oportunitatile educationale care ii vor pregati pentru a-si croi o viata pe masura potentialului lor si provocarile zilei de maine.

 

Fie pentru a ne asigura ca vor castiga competitia intr-o piata a muncii din ce in ce mai pretentioasa, fie pentru a putea rezolva problemele cu care se va confrunta lumea timpului lor, educatia n-a fost niciodata mai importanta.

 

Despre Educatia STEM

 

Conceptul educatiei STEM reflecta aceste prioritati, concentrandu-se pe 4 domenii – stiinta, tehnologie, inginerie si matematica – avand o abordare interdisciplinara si aplicata a dobandirii si folosirii acestor cunostinte in viata de zi cu zi.

 

Educatia STEM incepe din ciclul primar cand stimulam curiozitatea copiilor pentru a intelege lumea din jurul lor prin explicatii foarte simple din domeniile STEM. De asemenea, este important sa le oferim primele indicii despre meseriile STEM (asa cum facem si cu alte profesii – doctor, pompier, veterinar samd).

 

Apoi, in ciclul gimnazial, elevii incep sa ia contact cu notiunile teoretice de baza din aceaste domenii. Este foarte important in aceasta etapa sa nu uitam de perspectiva practica, aplicata, palpabila. Este usor sa ne lasam dusi de valul notelor obtinute in lucrari de control, teze sau examene. Este perioada in care cei mai multi elevi isi pierd interesul tocmai pentru ca teoria fara practica ii face pe copii sa isi piarda motivatia si interesul pentru aceste domenii.

 

In liceu incepe aprofundarea cunostintelor. Eventualele notiuni neintelese in gimnaziu, vor face aproape imposibila asimilarea noilor concepte tocmai pentru ca acestea se bazeaza pe fundamentele dobandite in anii scolari precedenti. De asemenea, in aceasta etapa elevii ar trebui sa invete metode de testare si aplicare a materiei intr-o maniera riguroasa (ca proces stiintific) dar si provocatoare pentru mintea si interesele specifice varstei lor. Foarte important este si implicarea copiilor in activitati de initiere in meseriile din domeniile STEM pentru a incepe sa-si croiasca viitorul profesional.

 

Despre Tabere U.S. Space & Rocket Center

 

Aflati mai multe despre taberele din 2018: Space Camp (9-11 ani), Space Academy (12-14 ani), Advanced Space Academy (15-18 ani).

 

Tabere U.S. Space & Rocket Center 2018

Concursuri Matematica

Meditatii – Pachete Speciale

 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.